2024.gada 17. maijs

Dailis, Herberts, Umberts

Aculieciniece:  Logi aizsaluši, apkure autobusā nestrādā,  vidējās durvis netaisās vaļā, priekšējās šoferis aizver ar rokām

Aculieciniece: Logi aizsaluši, apkure autobusā nestrādā,  vidējās durvis netaisās vaļā, priekšējās šoferis aizver ar rokām

Portāls Radio1.lv saņēma kādas jēkabpilietes vēstuli, kurā viņa pauž neapmierinātību ar braucienu aukstā autobusā kādā janvāra rītā Jēkabpilī.
 
"Braucu (07.01.15.) 5. maršruta autobusā ap plkst. 9.40 no Jēkabpils puses līdz pieturai pie Krustpils pils. Logi aizsaluši, apkure iekšā autobusā var teikt nestrādāja, vidējās durvis vispār netaisījās vaļā, priekšējās dažreiz šoferim nācās aizvērt ar rokām. Jautajums ir sekojošs, vai tiešām Mūsu pilsētā nav naudas līdzekļu, lai vismaz salabotu esošus autobusus, lai pie -15 gradiem ārā cilvēkiem nebūtu jāsalst autobusā iekšā pa ceļam uz mājām,'raksta jēkabpiliete.
 
Sazinājāmies ar SIA "Jēkabpils autobusu parks" valdes priekšsēdētāju Jāni Ščerbicki, lai noskaidrotu, kāpēc šajā dienā jēkabpiliešiem bija jāsalsts maršruta autobusā un vai tas ir raksturīgi katram aukstam rītam, kad ārgaisa temperatūra pazeminās zem mīnus 10 grādiem. Viņš lūdz jautājumu iesniegt rakstiski, ko arī izdarījām. Atbilde bija jāgaida gandrīz divas nedēļas, līdz uzņēmumā iekšējā izmeklēšanā tika noskaidroti konkrētā brauciena apstākļi.
 

Lūk, atbilde, ko saņēmām no SIA "Jēkabpils autobusu parks" valdes priekšsēdētāja Jāņa Ščerbicka:
 
"SIA "Jēkabpils autobusu parks pārvadājumos tiek izmantoti autobusi, kas paredzēti ziemas klimatiskajiem apstākļiem – gandrīz visi autobusi aprīkoti ar dubultajām sānu stiklu paketēm, papildus salona radiatoriem un papildus dzinēja apsildes elementiem.
 
Pirms darba uzsākšanas autobusam ir paredzēts sagatavošanās laiks, kurā autobuss tiek iedarbināts, uzsildīts un sagatavots maiņas sākšanai.
 
Pēkšņi radušos tehnisko problēmu dēl, izņēmuma kārtā 7.janvārī reisā "Poliklīnika-Dzelzceļa" stacija nācās nosūtīt autobusu, kuru nebijām plānojuši izmantot konkrētajā dienā. Vadītājam nebija iespējas, pirms reisa uzsākšanas, priekšlaicīgi iedarbināt un uzsildīt autobusu. Pēc pirmā reisa beigšanas, autobusa salons bija iesilis un autobuss darbojās normālā darba režīmā.
 
Ja brauciena laikā autobusam tiek konstatēts būtisks tehnisks bojājums, autobusu noņem no reisa un tā vietā norīko rezerves autobusu.
 
Autobusa parka administrācija atvainojas par pasažieriem sagādātajām neērtībām."
 

Atstājiet komentāru